نوارقلب در منزل
نوار قلب (ECG) یک آزمایش پزشکی است که با اندازهگیری فعالیت الکتریکی تولید شده توسط قلب هنگام انقباض، ناهنجاریهای قلبی (قلب) را تشخیص میدهد. دستگاهی که ECG بیمار را ثبت میکند، الکتروکاردیوگراف نامیده میشود.
الکتروکاردیوگراف فعالیت الکتریکی عضله قلب را ثبت میکند و این دادهها را به عنوان اثری روی صفحه یا کاغذ نشان میدهد. سپس این دادهها توسط یک پزشک تفسیر میشود.
نوار قلبی که از یک قلب سالم ثبت شدهباشد، دارای شکل مشخصی است. هرگونه بینظمی در ریتم قلب یا آسیب به عضله قلب، میتواند فعالیت الکتریکی قلب را تغییر دهد. به طوری که شکل ECG تغییر کند.
پزشک ممکن است برای افرادی که در معرض بیماری قلبی هستند، به دلیل سابقه خانوادگی بیماری قلبی یا سیگار کشیدن، اضافه وزن یا دیابت، کلسترول بالا یا فشار خون بالا، نوار قلب را تجویز کند.
آنها همچنین ممکن است در صورت مشاهده علائم زیر، دستور نوار قلب صادر کنند:
• درد قفسه سینه
• تنگی نفس
• سرگیجه
• غش کردن
• ضربان قلب سریع یا نامنظم (تپش قلب)
نوار قلب در منزل، اغلب برای نظارت بر سلامت افرادی که با مشکلات قلبی تشخیص داده شده اند، با هدف ارزیابی ضربان سازهای قلبی مصنوعی یا برای نظارت بر تأثیر برخی داروهای خاص بر قلب انجام میشود.
روش گرفتن نوار قلب در منزل
قبل از انجام آزمایش نوار قلب، نیازی به محدود کردن غذا یا نوشیدنی نیست. همیشه قبل از انجام نوار قلب، به پزشک خود اطلاع دهید که چه داروهایی مصرف میکنید. اگر به نوارهای چسبنده که ممکن است برای اتصال الکترودها استفاده شوند حساسیت دارید آن را با پزشک در میان بگذارید.
هنگام مراجعه به آزمایش نوار قلب، باید لباس بالایی خود را بردارید تا الکترودها به سینه و اندام شما متصل شوند. لباس زیربانوان، میتواند با روند گرفتن نوار قلب تداخل داشته باشد. ممکن است از شما خواسته شود که قبل از آزمایش آن را بردارید.
نوار قلب، هنگامی که پوست تمیز و خشک و عاری از روغن و لوسیون باشد، بهتر عمل میکند. در صورت لزوم محلهای انتخاب شده تراشیده میشوند. زیرا مو از تماس مناسب الکترودها با پوست جلوگیری میکند.
الکترودها (حسگرها) به سینه، بازوها و پاها یا ژل چسبناک متصل میشوند. این الکترودها جریانهای الکتریکی تولید شده توسط قلب را تشخیص می دهند. این جریانها توسط نوار قلب اندازه گیری و ثبت میشوند. جهت انجام نوار قلب در منزل با ما تماس بگیرید.
انواع نوار قلب در منزل
سه نوع اصلی نوار قلب عبارتند از:
نوار قلب در حال استراحت
شما برای انجام این نوع نوار قلب در منزل دراز میکشید. در حین آزمایش هیچ حرکتی مجاز نیست. زیرا تکانههای الکتریکی ایجاد شده توسط سایر ماهیچهها، ممکن است با حرکتهای قلب شما تداخل داشته باشد. این نوع نوار قلب معمولاً 5 تا 10 دقیقه طول میکشد.
نوار قلب سرپایی
در صورت داشتن نوار قلب سرپایی یا هولتر، حداقل 24 ساعت از دستگاه ضبط قابل حمل استفاده میکنید. شما میتوانید در حالت عادی در حالی که مانیتور متصل است حرکت کنید. این نوع نوار قلب برای افرادی که علائم آنها متناوب است و ممکن است در نوار قلب در حال استراحت ظاهر نشوند، و افرادی که پس از حمله قلبی بهبود مییابند برای اطمینان از عملکرد صحیح قلب آنها استفاده میشود. شما علائم خود را در یک دفتر ثبت میکنید و هنگام بروز آنها را یادداشت میکنید تا تجربه خود را با ECG مقایسه کنید.
تست استرس ورزشی (EST)
این تست برای ثبت نوار قلب شما هنگام دوچرخه سواری یا راه رفتن روی تردمیل استفاده میشود. تکمیل این نوع نوار قلب حدود 15 تا 30 دقیقه طول میکشد.
بلافاصله پس از انجام نوار قلب
پس از اتمام نوار قلب در منزل، الکترودها برداشته می شوند. ECG کاملاً بدون درد و غیر تهاجمی است. زیرا به پوست نفوذ نمیکند. پزشک می تواند نتایج ECG شما را بلافاصله بر اساس سابقه پزشکی، علائم و معاینه بالینی تفسیر کند.
عوارض احتمالی نوار قلب
نوار قلب یک روش مطمئن و بدون خطرات شناخته شده است. جریان الکتریکی را به بدن ارسال نمیکند. برخی از افراد ممکن است نسبت به الکترودها حساسیت داشته باشند. این موضوع میتواند باعث قرمزی موضعی پوست شود.
مراقبت از خود پس از انجام نوار قلب در منزل
پس از نوار قلب، میتوانید بلافاصله فعالیتهای عادی خود را از سر بگیرید. نوار قلب غیر تهاجمی است و شامل داروها (مانند داروهای آرام بخش) نمیشود و به زمان بهبودی نیاز ندارد.
چشم انداز بلند مدت - مشکلات قلبی که توسط نوار قلب تشخیص داده میشود
نتایج ECG شما تعیین می کند که در صورت وجود مشکل، به چه درمانی نیاز دارید.
برخی از مشکلات مختلف قلبی که میتوان با نوار قلب تشخیص داد عبارتند از:
• بزرگ شدن قلب
• نقایص مادرزادی قلب شامل سیستم رسانایی (الکتریکی)
• ریتم غیر طبیعی (آریتمی) - ضربان قلب سریع، آهسته یا نامنظم
• آسیب به قلب مانند مسدود شدن یکی از عروق قلب (انسداد کرونر)
• خون رسانی ضعیف به قلب
• موقعیت غیر طبیعی قلب
• التهاب قلب - پریکاردیت یا میوکاردیت
• ایست قلبی در طول اورژانس یا نظارت مراقبت های ویژه
• اختلالات سیستم رسانایی قلب
• عدم تعادل در مواد شیمیایی خون (الکترولیت ها) که فعالیت قلب را کنترل می کنند
• حملات قلبی
اگر این بیماری، باعث ایجاد اختلال در فعالیت الکتریکی قلب نشود، ممکن است یک ECG طبیعی داشته باشید. در صورت مشکوک بودن به بیماری قلبی، ممکن است روشهای تشخیصی دیگری توصیه شود. با پزشک خود در مورد درمان مناسب برای بیماری قلبی خود و نحوه مدیریت خود در جامعه صحبت کنید.