بیماری های شایع فصول گرم سال
مسمومـیـت غذایی، گرمازدگی، آفتابسوختگی، زردی و برخی بیماریهای واگیر مثل سرخک و آبله و وبا؛ اینها تنها بخشی از بیماریهایی است که با گرمشدن هوا، مانورشان را شروع میکنند و تب، اسهال، حالت تهوع، شکم درد و... را به جان بیماران میاندازند.با حکیم برتر همراه باشید و ضمن کسب آگاهی از بیماری هایی که در طول روزهای گرم سال تهدیدتان می کند در عین حال یادتان باشد تیم تخصصی حکیم برتر(دکتر بزرگ زاده) را در اسرع وقت در تمام نقاط تهران،تنها با یک تماس در کنارتان خواهید داشت.
ویزیت پزشک در منزل آجودانیه،نیاوران،اقدسیه،پاسداران و ...
تابستان زمان مناسبی برای شیوع انواع ویروسها و باکتریهاست و خیلیها را روانه مراکز درمانی میکند. متخصصان عفونی و ویروسشناسان میگویند در 2سال شیوع کرونا، بهدلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی مثل شستوشوی دستها و استفاده از ماسک و دوری از تجمعها، بسیاری از ویروسها در این فصل، فرصت خودنمایی پیدا نکردند. اما حالا با کمرنگشدن استفاده از ماسک و فراموشی رعایت پروتکلهای بهداشتی، بهتدریج میزان ابتلا به بیماریهای ویروسی که اغلب از آلودگی آب و غذا میآید، بیشتر شده و ویروسها برگشتهاند.
بهطور کلی، اسهال ویروسی بهطور معمول در تابستان شایع فروکشکردن کرونا و کمرنگشدن رعایت پروتکلهای بهداشتی سبب شده است که انتقال ویروس بیشتر شود.ویروسها مسریاند و بهراحتی از طریق مراودات منتقل میشوند، مهمترین راه انتقال هم خوردن آب و غذای آلوده یا تماس با فرد آلوده به ویروس است. با کنترل شیوع کرونا، محدودیتهای زیادی برداشته شد، مردم دوباره تجمعها را شروع کردند و مسافرتها آغاز شد. وضعیتی که حالا دیده میشود مشابه شرایط پیش از شیوع کروناست.
فرضیهای وجود دارد که تأکید میکند، بهدلیل اینکه در دوران کرونا، میزان حضور افراد در اجتماع کمتر شده بود، ایمنی بدن بهویژه بدن سالمندان و کودکان، پایین آمده و آنها در برابر ویروسها حساستر شدهاند. به همین دلیل زودتر نشانههای بیماری در آنها دیده میشود. افزایش ابتلا به اسهال نشان میدهد که افراد درگیر عفونتهای ویروسی شدهاند، اغلب این عفونتها هم از طریق آب و غذای آلوده منتقل میشود. برخی مناطق ما با ابتلا به هپاتیت A بهصورت سندروم زردی مواجهیم. یا مناطق مرزی، با افزایش موارد وبا روبهرو هستند. با این حال، باید این را گفت که راه پیشگیری تمام این بیماریها، استفاده از آب آشامیدنی و غذای سالم، پختن کامل غذا بهویژه گوشت، ضدعفونیکردن سبزی و میوهها و دفع درست فاضلاب است.
آزمایش خون در منزل شریعتی،ولیعصر،صدر،مدرس،دیباجی و ...
ویروسها برگشتهاند
تغییر شرایط پس از فروکشکردن کرونا و فرصت بیماریزایی ویروسها موضوعی است که متخصصان دیگر هم به آن اشاره میکنند. حالا با برگشت به وضعیت قبل از کرونا، این ویروسها دچار یک نوع برگشت شدهاند و بیماریزایی دوبارهای پیدا کردهاند. بدن نسبت به این ویروسها حساستر شده، بهویژه برای سالمندان و کودکان که ایمنی پایینتری دارند. بنابراین بهنظر میرسد امسال موارد ابتلا به انواع ویروسها و بیماریهای عفونی و گوارشی بیشتر شود. در عفونت کرونایی فرد همزمان با نشانههای گوارشی مثل اسهال و استفراغ، مشکلات تنفسی هم دارد. البته مواردی از ابتلا به کرونا هم گزارش شده که فرد فقط مشکل گوارشی دارد. شایعترین دلیل ابتلا به بیماریهای موسوم به این فصل، نوروویروسها هستند که مشکلات گوارشی ایجاد میکنند هیچکدام از این ویروسها نگرانکننده نیستند، تنها نکتهای که وجود دارد توجه به میزان کمآبی بدن درصورت ابتلا به بیماریهای گوارشی است، با مایعاتی مثل ORS آن کمآبی باید جبران شود. این مسئله بیش از همه در ارتباط با کودکان باید رعایت شود. یکی از پیامدهای شیوع کرونا این بود که مردم در آن دوره پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکردند، ماسک میزدند، دستهایشان را مرتب میشستند و فاصله اجتماعی را تاحدودی رعایت میکردند، حالا اما به یکباره همهچیز فراموش شده است: «بیشتر بیماریهای ویروسی از راههای تنفسی منتقل میشوند، ویروسها ذرات سنگینیاند که بالاتر از یک متر منتقل نمیشوند و معمولا ماسک محافظ خوبی برای آن است و مانع از ابتلا به بیماریهای ویروسی و میکروبی میشود. اما حالا ماسک به میزان بسیار کمتری استفاده میشود، تجمعها زیادشده و شستوشوی دست کم. با کمرنگشدن رعایت این پروتکلها یکسری از بیمایهای ویروسی و میکروبی فرصتی برای انتقال پیدا کردهاند.»
تزریقات و سرم تراپی در منزل ویژه اقدسیه،دارآباد،دربند و ...
در فصل گرما ایکولای (باکتری) مسافرتی، مسمومیتهای غذایی، شیگلوز (اسهال خونی) و کلسی ویروسها هم دیده میشود. اگر افراد در شرایطی قرار گرفتند که میزان درد شکم، بیآبی و اسهال و استفراغشان زیاد شد، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنند. البته در این میان وبا و شبهوبا هم دیده میشود که جزو بیماریهای میکروبی است و کشندگی بالایی دارد. با این حال، اگر بهداشت بهخوبی رعایت شود، قابل پیشگیری است. البته نکتهای که وجود دارد، این است که در وبا و شبهوبا، فرد دچار اسهال شدید میشوند و گاهی سرعت اسهال از تامین آب بدن، بالاتر میرود و فرد بهدلیل کمآبی جانش را از دست میدهد. بنابراین مراجعه زودهنگام به مراکز درمانی بسیار مهم است.» بیماری وبا بهدلیل اینکه انتقال تنفسی ندارد، نیازی به جداسازی ندارد کافی است که دستشویی این افراد جدا باشد و نیازی به استفاده از ماسک و قرارگرفتن در فضایی دور از دیگران نیست.
چه بیماریهایی در تابستان شایع میشود؟
یکی از شایعترین بیماریهای فصل گرما، مسمومیت غذایی است که عمدهترین دلیل آن هم مصرف مواد غذایی یا استفاده از آب آلوده برای خوردن یا شستوشوی ظروف است. باکتریها، ویروسها، سموم و مواد شیمیایی از این طریق وارد بدن میشود و بیماریزایی ایجاد میکند. همین مسئله سبب میشود تا شکم درد، حالت تهوع، اسهال یا استفراغ در فرد دیده شود. در بیشتر مواقع گوشت نیمهپخته، غذاهایی که در کنار جاده فروخته میشود یا آبهای آلوده، سبب این اتفاق میشود.
گرمازدگی، بیماری شایع دیگر تابستان است که با سردرد، خشکشدن پوست، گرفتگی عضلات، ضعف، استفراغ، افزایش ضربان قلب یا تنفس سخت، همراه است. متخصصان میگویند نخستین علامت این بیماری، سرگیجه است. اگر هم علائم شدید شود، خطر به کما رفتن وجود دارد. توصیه میشود افراد از نوشیدنیهای خنک استفاده کنند و در ساعتهای گرم، تردد کمتری در مکانهای باز داشته باشند. آفتابسوختگی هم در گروه بیماریهای تابستان قرار میگیرد. البته افرادی که برای مدت زمان طولانی در معرض آفتاب هستند، با خطر آفتابسوختگی مواجهند. زمانی که اشعه ماورای بنفش برای ساعتهای زیادی بر بدن بتابد، افرادی که ملانین کمتری در بدنشان تشکیل میشود، مستعد ابتلا به سرطان پوست هستند. افراد با نشانههای آفتابسوختگی، ابتدا دچار حالت لرز میشوند، بعد حالت تهوع، استفراغ و تب به سراغشان میآید. گاهی نشانههایی شبیه آنفلوآنزا هم در فرد دیده میشود. تاولهای روی پوست هم عمدهترین نشانههای آفتابسوختگی است. بهترین راه برای پیشگیری، توصیه به استفاده از ضدآفتاب با اسپیاف50 است. البته به بیماریهای تابستان، میتوان راشهای پوستی را هم اضافه کرد. این اتفاق اغلب برای افرادی رخ میدهد که بیش از حد عرق میکنند. زمانیکه عرق در لباسها جمع میشود، پس از چند ساعت، باعث خارش میشود و بثورات یا راشهای پوستی ایجاد میکند. قرمزی و خشکی پوست از نشانههای آن است. پزشکان، آبلهمرغان را هم یکی از شایعترین بیماریهای فصل تابستان معرفی میکنند. این بیماری همانطور که برای همه شناخته شده است، بهصورت جوشهای کوچک و پرمایع همراه با تب دیده میشود. ویروس از طریق قطرات موجود در محیطی که فرد آلوده در آنجا ترشحاتی داشته است، منتقل میشود. مثل آب دهان یا آب بینی و... این بیماری بین یک تا 2هفته ادامه دارد. سرخک هم جزو بیماریهای شایع در تابستان است که راه انتقالش مانند آبلهمرغان است و معمولا مخاط پشت حلق را آلوده میکند. ویروس ایجادکننده سرخک، در تابستان سریعتر تولید مثل میکند و بهصورت سرفه، تب شدید، گلودرد و قرمزی چشم خودنمایی میکند. برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، باید واکسن تزریق کرد. زردی هم بیماری شناختهشده این فصل است که عمدتا از طریق هپاتیتA و بهدلیل مصرف مواد غذایی و آب آلوده ایجاد میشود. این بیماری از طریق مدفوع و دهان منتقل میشود و اگر درمان نشود، بر عملکرد کبد تأثیر میگذارد و منجر به تولید بیش از حد صفرا میشود. همانطور که از نامش پیداست، تغییر رنگ پوست و زردشدن آن از نشانههای اصلی است. در کنار آن، سفیدی چشم، روشنشدن رنگ مدفوع، تیرهشدن رنگ ادرار و خارش پوست هم جزو نشانههای ابتلا شناخته میشود. حصبه و اوریون هم بیماریهایی هستند که اغلب در تابستان شایع میشوند. منبع ایجادکننده حصبه مواد غذایی و آب آلوده است. اوریون هم بیش از همه، به سراغ کودکان میرود و از طریق سرفه و عطسه منتقل میشود.در این شرایط، پزشکان به نوشیدن آب کافی، محافظت در برابر آفتاب و مصرف غذا و آب سالم توصیه میکنند. متخصصان پوست هم میگویند افراد در این فصل از کلاه و عینک استفاده کنند، ضدآفتاب را نیمساعت قبل از خروج از خانه، روی پوست بزنند. روزانه بین 2 تا 3لیتر آب مصرف کنند. مصرف کافئین را کم کنند، دستها را مرتب بشویند و غذاهای خیابانی و ناسالم نخورند.
.بیماری های شایع دیگری هم وجود دارند که در فصول گرم سال خودنمایی ویژه ای می کنند.که باید در مورد ماهیت یک بیماری خاص، علائم، و گزینه های پیشگیری و درمان بدانید.
ویزیت پزشک در منزل منطقه یک تهران
1. آسم
گرما و رطوبت می تواند علائم آسم مانند سرفه و تنگی نفس را تحریک کند، زیرا عدم حرکت هوا می تواند آلاینده هایی مانند گرد و غبار و کپک ها را در مجاری تنفسی به دام بیندازد.
خنک ماندن در میان گرمای شدید تابستان در پیشگیری از حملات آسم بسیار مهم است. پناه گرفتن در مکان های تمیز، خنک و دارای تهویه مناسب باید به فرد مبتلا به آسم کمک کند تا با گرما مقابله کند. داروها نیز باید نزدیک باشند، فقط در صورت حمله ناگهانی.
2. آبله مرغان
آبله مرغان یک عفونت ویروسی است که به طور معمول کودکان را مبتلا می کند، به همین دلیل است که اولین دوز واکسن آبله مرغان باید به کودکان 12 تا 15 ماهه و دوز دوم از 4 تا 6 سالگی داده شود.
علائم اولیه آبله مرغان شامل تب و سردرد و راش است. ممکن است یک هفته پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر شود و به تاول تبدیل شود که چند روز طول می کشد تا بهبود یابد. از آنجایی که آبله مرغان می تواند از طریق تماس مستقیم با بثورات پوستی یا استنشاق قطرات هوا منتقل شود، افرادی که بیمار هستند باید از رفتن به مناطق عمومی برای جلوگیری از گسترش عفونت خودداری کنند.
3. ورم ملتحمه (چشم زخم)
در چشم زخم یا ورم ملتحمه، پوشش خارجی اطراف کره چشم و پوشش داخلی پلک ملتهب می شود. این ممکن است به دلیل یک عفونت ویروسی یا باکتریایی باشد که در طول فصل رشد می کند، یک واکنش آلرژیک یا تروما. ملتحمه - یا پوشش قسمت سفید چشم - ممکن است قرمزی همراه با خارش و ترشح قابل توجه در اطراف چشم را نشان دهد.
بهترین و سادهترین راه برای جلوگیری از درد چشم، شستن مکرر و کامل دستها است، زیرا این کار باکتریها یا هر ماده خارجی دیگری را از دستها خارج میکند تا وارد صورت یا چشمها نشود.
4. آنفولانزا
اگرچه ویروسهای آنفولانزا در هوای سرد نیز شایع هستند، اما همچنان میتوانند باعث آنفولانزای تابستانی شوند. تغییرات آب و هوا، مانند بارندگی های ناگهانی یا تغییر دما از محیط های گرم بیرون به محیط های داخلی خنک و بالعکس، می تواند فرد را مستعد ابتلا به بیماری های تنفسی مانند سرفه و سرماخوردگی کند. سایر علائم آنفولانزا شامل تب، درد عضلانی و سردرد است.
تختخواب، داروهای ضد ویروسی و مصرف مایعات کافی در کاهش علائم آنفولانزا موثر هستند.
5. مسمومیت غذایی
بیماریهای ناشی از غذا در طول فصل تابستان دو برابر بیشتر از ماههای دیگر سال شایع هستند، زیرا غذا به راحتی فاسد میشود – نه به لطف باکتریهایی که در شرایط آب و هوایی گرم رشد میکنند. غذاها و نوشیدنیهای آلوده میتوانند باعث اسهال و استفراغ شوند که میتواند منجر به کمآبی بدن و احتمالاً عوارضی برای افراد مبتلا به بیماریهای مزمن شود.
بهتر است یک تا دو ساعت پس از خارج شدن از یخچال یا به محض ایجاد کپک یا بوی نامطبوع غذا از خوردن غذاهای فاسد شدنی خودداری کنید.
6. هایپرترمی
هایپرترمی وضعیتی است که در آن دمای بدن به طور غیرعادی بالا میرود و نشان میدهد که نمیتواند گرمای ناشی از محیط را تنظیم کند. هایپرترمی یا گرمازدگی از جمله اورژانس های پزشکی هستند
فردی که از هایپرترمی رنج می برد ممکن است سردرد، سرگیجه، بی حالی،غش، تعریق شدید و گرفتگی عضلات را تجربه کند. در اواسط روز که گرمای خورشید به اوج خود می رسد از فعالیت های شدید یا بیرون رفتن در فضای باز خودداری کنید.
تماس با مجموعه درمان در منزل حکیم برتر جهت انجام رادیوگرافی در منزل
7. سرخک
بیماری سرخک که مانند آبله مرغان منتقل می شود، نمونه دیگری از بیماری دوران کودکی است که در تابستان گسترش می یابد. ویروس سرخجه باعث سرخک می شود که علائم آن شامل سرفه خشک، تب بالا، آبریزش بینی و قرمزی چشم است.
سرخک همچنین می تواند عوارضی از عفونت گوش تا ذات الریه، از جمله مشکلات بارداری برای زنان ایجاد کند. واکسن MMR (سرخک، اوریون و سرخجه) راهی برای مصونیت مردم در برابر این بیماری است.
تجهیز ICU و CCU در منزل شمال،جنوب،غرب و شرق تهران
8. اوریون
اوریون یک بیماری عفونی ناشی از پارامیکسوویروس است که از طریق قطرات بزاق فرد آلوده منتقل می شود. در اطراف غدد بزاقی نزدیک گوش متمرکز شده و باعث تورم آنها می شود. این التهاب در یک یا هر دو طرف صورت ممکن است باعث درد یا مشکل در جویدن یا بلع شود. اوریون ممکن است با تب، سردرد و دردهای عضلانی نیز همراه باشد.
در بیشتر موارد، اوریون به یک بیماری جدی تبدیل نمیشود و میتوان با استفاده از کمپرس گرم یا سرد و مصرف مسکنها آن را کاهش داد. با این حال، افرادی که در معرض خطر عوارض هستند، مانند زنان باردار، باید به پزشک متخصص در زمینه بیماری های عفونی مراجعه کنند .
9. هاری
فعالیتهای تابستانی در فضای باز میتواند برخورد شانسی با حیوانات آلوده به هاری مانند گربهها، سگها و خفاشها را افزایش دهد، که به چند مورد اشاره میکنیم، زیرا آنها به مناطقی میروند که میتوانند غذا یا آب پیدا کنند . هنگامی که فردی پوست شکسته خود را در معرض بزاق حیوان آلوده قرار می دهد یا توسط حیوان گاز گرفته می شود، ویروس هاری می تواند به انسان منتقل شود.
اقدامات پیشگیرانه در برابر هاری شامل واکسیناسیون حیوانات خانگی خانگی و پرهیز از غذا دادن به حیوانات وحشی است. کسانی که توسط حیوانات هار گزیده شده اند باید فورا واکسن هاری را دریافت کنند.
10. بیماری های پوستی
آفتاب سوختگی یک بیماری شایع پوستی است که زمانی اتفاق می افتد که فردی در معرض مستقیم و طولانی مدت در معرض نور خورشید قرار گیرد. گرمای شدید می تواند باعث سوختگی درجه یک همراه با قرمزی و لایه برداری پوست یا سوختگی درجه دو همراه با تاول شود.
کرم ضد آفتاب با حداقل SPF 30 بهترین اقدام پیشگیرانه در برابر قرار گرفتن در معرض اشعه های مضر UV است، در حالی که حمام های خنک و مرطوب کننده ها می توانند درد یا ناراحتی ناشی از آفتاب سوختگی را کاهش دهند. در موارد شدید، معاینه پزشکی برای درمان تاول های پوستی ممکن است ضروری باشد.
پرستاری و درمان سالمندان نیاوران،کامرانیه،محمودیه،دیباجی و ...
نکاتی برای یک تابستان سالم
فرا رسیدن تابستان تغییرات فصلی را به همراه دارد که می تواند برخی افراد را در برابر برخی بیماری ها آسیب پذیر کند. در اینجا چند نکته مفید وجود دارد که به همه کمک می کند در تابستان امسال سالم بمانند.
هیدراتاسیون: نوشیدن حدود دو (2) تا سه (3) لیتر آب در هر روز تضمین می کند که بدن مایعات از دست رفته را به دلیل تعریق زیاد جبران می کند. کاهش مصرف الکل و کافئین میتواند به هیدراته نگه داشتن فرد نیز کمک کند، زیرا این نوشیدنیها باعث میشوند فرد بیشتر ادرار کند و مایعات بدن را تخلیه کند.
محافظت در برابر آفتاب. از پوشش های محافظ مانند کلاه یا کلاه و عینک آفتابی استفاده کنید. کرم ضد آفتاب یا ضد آفتاب را باید حدود 30 دقیقه قبل از بیرون رفتن روی پوست استفاده کنید. همچنین لازم است هر دو (2) ساعت یکبار مجدداً محصول را بمالید، مخصوصاً بعد از شنا یا تعریق.
کرم های ضد آفتاب با طیف وسیع از پوست در برابر اشعه های UVA و UVB که مسئول پیری پوست و آفتاب سوختگی هستند محافظت می کند.
بهداشت مناسب. بسیاری از بیماریهای تابستانی توسط ویروسهایی ایجاد میشوند که میتوانند با حمام کردن منظم و شستن دستها از بین بروند. الکل و مواد ضدعفونی کننده دست باید هنگام سفر در دسترس باشند.
عادات غذایی ماههای گرم تابستان ممکن است هنگامه هوسهای ناسالم مانند نوشابههای گازدار، تنقلات آماده و فرآوریشده یا غذاهای خیابانی باشد. یک رژیم غذایی سالم برای تابستان شامل غذاهای غنی از فیبر مانند غلات، میوه ها و سبزیجات است، زیرا این غذاها گرسنگی را کنترل می کنند و از خوردن بی فکر جلوگیری می کنند.
انتخاب های سبک زندگی: خواب کافی و انجام تمرینات با شدت کم به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. در صورت امکان، در خانه بمانید و فعالیت های ارزشمندی را دنبال کنید تا بدن را آرام کنید و از گرمای شدید بیرون دوری کنید.
تابستان در راه است
دمای بالای تابستان می تواند مشکلاتی را برای سلامتی به همراه داشته باشد و هیچ کس این را نمی خواهد. خنک ماندن با نوشیدن آب زیاد، تغذیه سالم و گذراندن وقت در داخل خانه می تواند به غلبه بر گرمای تابستان و جلوگیری از بیماری کمک کند.
ویزیت پزشک در منزل منطقه یک تهران