رادیولوژی در منزل
رادیولوژی در منزل
در علم پزشکی گاهی تشخیص درست و درمان بعضی از مشکلات و بیماریها نیاز به معاینه و تصویربرداری از اعضای داخلی بدن دارد. از موارد ساده ای مثل بررسی انواع شکستگی و رادیوگرافی دندان گرفته تا تشخیص انواع سرطان در پزشکی هسته ای، همگی از جمله مواردی هستند که در آنها از انواع مختلف رادیولوژی استفاده می شود. خوشبختانه با پیشرفت علم پزشکی و ساخت تجهیزات تصویربرداری قابل حمل، ارائه خدمات رادیولوژی در منزل برای تعداد بیشتری از افراد فراهم شده است.
مجموعه درمان در منزل حکیم برتر از جمله مراکزی است که خدمات رادیولوژی در منزل را با تجهیزات پیشرفته و کادر حرفه ای ارائه می کند. در مطلبی که در ادامه می خوانید نکاتی در خصوص آشنایی بیشتر شما با این خدمات ارائه شده است. حتماً تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
رادیولوژی
آشنایی با رادیولوژی
رادیولوژی، یکی از شاخه های کاربردی علم پزشکی است. در این رشته، از انرژی تابشی و اشعه ایکس به شکلهای مختلف برای تولید تصاویر از اعضای داخلی بدن استفاده می شود. خاصیت اشعه ایکس این است که بدون نیاز به روشهای تهاجمی، از اکثر قسمتهای بدن عبور می کند.
در حال حاضر استفاده از انواع مختلف روشهای تصویربرداری از قسمتهای داخلی بدن این امکان را فراهم کرده تا فرایند تشخیص و درمان بیماریهای مختلف با دقت و سرعت بیشتری انجام شود. در اولین مرحله، تصاویر حاصل از رادیولوژی توسط تکنسین های این حرفه ثبت می شود. در مرحله بعد، این تصاویر توسط پزشک رادیولوژیست با دقت مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد. نتایج حاصل از تفسیر این عکسها به پزشک معالج کمک می کند تا فرایند تشخیص و درمان، به بهترین شکل انجام شود.
تفاوت رادیوگرافی و رادیولوژی
شاید برای بسیاری از افراد، دو اصطلاح رادیولوژی و رادیوگرافی یک معنا داشته باشد و به طور یکسان به کار گرفته شود. اما خوب است بدانید که این دو مقوله با یکدیگر متفاوت هستند. در واقع رادیوگرافی همان عمل تصویربرداری است. اما رادیولوژی به معنای علم بررسی و استفاده از تصاویری است که با اشعه ثبت شده اند.
انواع رادیولوژی
انواع رادیولوژی
برای تهیه تصاویر از اعضای داخلی بدن روشهای گوناگونی وجود دارد. وقتی که از انواع رادیولوژی صحبت می کنیم، می توانیم دسته بندی های گوناگونی در نظر بگیریم. استفاده از اشعه ایکس، امواج صوتی، امواج مغناطیسی از جمله روشهایی هستند که به وسیله آنها تصویربرداری انجام می شود. در برخی از این روشها، تصاویر به صورت دو بعدی و یا سه بعدی تولید می شوند. از نظر نوع کیفیت و خروجی تصاویر هم تفاوتهایی بین روشهای مختلف وجود دارد. نوع تصاویر می تواند به صورت سیاه و سفید، رنگی و دیجیتالی باشد. هر کدام از این موارد کاربردهای خاص خود را دارند. در ادامه به برخی از انواع رادیولوژی اشاره می کنیم.
- رادیوگرافی
در این روش به منظور تشخیص یا درمان بیماری، تصاویری دو بعدی از ساختار داخلی اعضای بدن ثبت می شود. این کار به وسیله تابش اشعه ایکس به بدن صورت می گیرد. در رادیوگرافی، فرد در معرض اشعه ایکس قرار می گیرد. اشعهx-ray از پوست و عضلات عبور کرده و به صفحه حساسی که برای این کار در نظر گرفته شده برخورد می کند. این تصاویر بعد از ظاهر شدن به رنگ سیاه دیده می شود. از طرف دیگر اشعه ایکس از استخوانها عبور نمی کند. بنابراین تصاویر این قسمت به شکل سفید دیده می شود. هر چقدر تراکم استخوانها بیشتر باشد این تصاویر سفیدتر مشاهده می شوند. قسمتهایی از بدن که اشعه بدون مانع از آنها عبور کند به طور کامل سیاه دیده می شوند. قسمتهایی مانند عضلات که تا حدودی مانع عبور اشعه می شوند نیز به رنگ خاکستری قابل مشاهده هستند.
- فلورسکوپی
از این روش برای بررسی اجزایی مانند رگهای خونی، دستگاه ادراری، روده، قلب و همچنین توده های غیر عادی بدن استفاده می شود.
- سی تی اسکن
این تصاویر با وضوح و کیفیت بالایی تولید می شوند و در مواردی مانند بررسی لخته خون، خونریزی داخلی و پاره شدن آپاندیس مورد استفاده قرار می گیرد. تصاویر این روش به صورت سه بعدی تولید می شود.
- سونوگرافی
در سونوگرافی از امواج صوتی برای ثبت تصاویر استفاده می شود. امواج صوتی به قسمتهایی مانند رحم، شکم و دستگاه گوارش ارسال می شود و تصاویر ایجاد شده بر روی مانیتور نمایش داده می شود. لازم به ذکر است که یکی از بهترین روشهای بی خطر جهت بررسی سلامت جنین در دوران بارداری استفاده از سونوگرافی می باشد.
- پزشکی هسته ای
در این روش از تزریق ماده رادیواکتیو به بدن بیمار برای ایجاد تصاویر استفاده می شود. بررسی عملکرد قلب و شناسایی مراحل مختلف سرطان از جمله کاربردهای این مدل از تصویربرداری است.
- ام آر آی
در این روش امکان بررسی بدن از زوایای مختلف وجود دارد. در ام آر آی، از امواج مغناطیسی برای تولید تصاویر استفاده می شود. بررسی اختلالات عصبی و عضلانی از جمله کاربردهای این روش است.
خدمات رادیولوژی در منزل
رادیولوژی در منزل مناسب چه افرادی است؟
خدمات رادیولوژی در منزل برای همه افراد قابل استفاده است. اما معمولاً سالمندان، افراد دارای آلزایمر یا بیماری های مزمن که جابجایی برای آنان دشوار است بیشتر از این خدمات استفاده می کنند. البته در حال حاضر شیوع بیماری کرونا، آلودگی هوا و مخاطرات آن برای سلامتی و طولانی بودن زمان نوبت دهی جهت خدمات رادیوگرافی باعث گرایش تعداد بیشتری از خانواده ها برای استفاده از خدمات درمان در منزل از جمله رادیولوژی شده است. معمولاً بیشترین درخواست استفاده از اشعه ایکس برای بررسی های ارتوپدی و شکستگیهای احتمالی و یا بررسی های مربوط به قفسه سینه است.
فواید انجام رادیولوژی در منزل
همانطور که اشاره کردیم در حال حاضر تمایل به استفاده از خدمات درمان در منزل در میان مردم گسترش پیدا کرده است. علاوه بر مواردی مانند ویزیت پزشک در منزل، نوار قلب در منزل، آزمایش خون در منزل، سونوگرافی در منزل و ... خدمات رادیولوژی در منزل هم تقاضای بالایی داشته و بسیاری از خانواده ها به دریافت این خدمات تمایل دارند. در ادامه به بخشی از فواید استفاده از خدمات رادیولوژی در منزل اشاره می کنیم.
- کاهش خطرات و مشکلات ناشی از جابجایی بیماران به مراکز تصویربرداری به خصوص بیمارانی که مشکلات حرکتی دارند.
- صرفه جویی در زمان به دلیل عدم نیاز به نوبت گرفتن های طولانی جهت دریافت خدمات و معطلی در مراکز درمانی
- دریافت خدمات مورد نیاز در محیط امن و آرام منزل
- افزایش سرعت انجام خدمات و دریافت نتیجه تصویربرداری
رادیولوژی در منزل چطور انجام می شود؟
در این روش ابتدا شما درخواست خود را از طریق تلفن با مرکز درمان در منزل حکیم برتر مطرح می کنید. بعد از بررسی درخواست شما و در کمترین زمان ممکن کارشناسان این مجموعه با تجهیزات لازم جهت ارائه خدمات به محل مورد نظر شما اعزام می شوند. بعد از انجام رادیوگرافی مورد نظر طبق دستورات پزشک، نتایج آن در کوتاه ترین زمان ممکن به شما اعلام می شود. ارسال نتایج به شکلهای مختلفی از جمله توسط پیک، از طریق ایمیل و یا سایر پیام رسانهای اجتماعی به شما و یا پزشک معالجتان صورت می گیرد.
هزینه رادیولوژی در منزل
هدف مرکز درمان در منزل حکیم برتر، ارائه خدمات با کیفیت عالی و جلب رضایت خاطر شما عزیزان است. هزینه خدمات رادیولوژی به تعداد گرافی های گرفته شده بستگی دارد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های زیر در تماس باشید تا همکاران ما راهنمایی های لازم را در این خصوص به شما عزیزان ارائه کنند.