درمان کرونا در منزل
درمان کرونا در منزل، یکی از بهترین تصمیماتی است که میتوان برای فردی که به این ویروس مبتلا شده، گرفت. درمان کرونا در منزل، نیاز به آموزش دارد.
اگر در منزل یا در محیطی غیر بهداشتی، از شخصی که مبتلا به ویروس کرونا است مراقبت میکنید، برای محافظت از خود و دیگران، این توصیهنامه را دنبال کنید. بیاموزید وقتی شخصی علائم COVID-19 را دارد یا وقتی فردی مبتلا به ویروس تشخیص داده شده است، چه باید بکنید. این اطلاعات، همچنین هنگام مراقبت از افرادی که آزمایش مثبت داشتهاند اما علائمی از خود نشان نمیدهند، باید رعایت شود.
مراقبت از بیماران کرونایی
به فرد بیمار کمک کنید تا دستورالعملهای پزشک خود را برای مراقبت و مصرف دارو رعایت کند. برای اکثر مردم، علائم چند روز طول میکشد و افراد معمولاً بعد از یک هفته احساس بهتری دارند. ببینید آیا داروهای بدون نسخه برای تب، به احساس بهتر فرد کمک می کند یا خیر. مطمئن شوید که فرد بیمار مایعات زیادی بنوشد و استراحت کند.
در خرید مواد غذایی، پر کردن نسخه و تهیه اقلام دیگر مورد نیاز به آنها کمک کنید. در صورت امکان، کالاها را از طریق خدمات دلیوری، تحویل بگیرید. مراقب حیوانات خانگی بیماران باشید و در صورت امکان، تماس بین بیمار و حیوان خانگی خود را محدود کنید.
مراقب علائم هشدار دهنده باشید
شماره تلفن پزشک خود را در دسترس داشته باشید (برای درمان کرونا در منزل، شماره تماس ما را یادداشت کنید.) در صورت مریض شدن فرد، با پزشک خود تماس بگیرید. برای فوریت های پزشکی، با اورژانس تماس بگیرید و به اوپراتور بگویید که فرد، مبتلا به COVID-19 است یا ممکن است مبتلا باشد.
به دنبال علائم هشداردهنده اضطراری برای ویروس کرونا باشید. اگر کسی علائم زیر را نشان داد، فوراً به دنبال مراقبتهای اضطراری پزشکی باشید:
• مشکل در تنفس
• درد یا فشار مداوم در قفسه سینه
• سردرگمی
• ناتوانی در بیدار شدن یا بیدار ماندن
• پوست، لب ها یا بستر ناخن رنگ پریده
از خود محافظت کنید
ویروس کرونا، از طریق قطرات تنفسی بین افرادی که در تماس نزدیک هستند (در حدود 2 پا) گسترش می یابد. این قطرات تنفسی هنگام صحبت، سرفه یا عطسه ایجاد میشوند. دور ماندن از دیگران به جلوگیری از شیوع کووید-19 کمک میکند.
در صورت امکان، مراقب، نباید فردی باشد که در معرض خطر بیشتری برای بیماری شدید ناشی از کرونا قرار دارد.
فرد بیمار باید ایزوله شود
فرد بیمار باید خود را از دیگران در خانه جدا کند. زمان و نحوه جداسازی را بیاموزید.
در صورت امکان، فرد بیمار از اتاق خواب و حمام جداگانه استفاده کند. همچنین در صورت امکان، از فرد بیمار بخواهید در "اتاق بیمار" یا منطقه خود و دور از دیگران بماند. سعی کنید حداقل 2 متر از فرد بیمار فاصله بگیرید.
فضای مشترک:
اگر مجبور هستید فضا را به اشتراک بگذارید، مطمئن شوید که اتاق جریان هوای خوبی دارد. برای افزایش گردش هوا پنجره را باز کنید. بهبود تهویه به حذف قطرات تنفسی از هوا کمک می کند.
از پذیرش عیادت کنندگان خودداری کنید. مخصوصاً از ملاقات افرادی که در معرض خطر بیشتری برای بیماریهای شدید هستند جلوگیری به عمل آورید.
در اتاق ها یا مناطق جداگانه غذا بخورید
به هنگام درمان کرونا در منزل، رعایت نکات غذایی الزامی هستند.
جدا بمانید: فرد بیمار باید در صورت امکان در اتاق خود غذا بخورد (یا تغذیه شود).
ظرف و ظروف را با دستکش و آب داغ بشویید: هر ظرف، لیوان یا ظروف فلزی را که شخص بیمار استفاده میکند را با دستکش، به دست بگیرید. آنها را با صابون و آب داغ یا در ماشین ظرفشویی بشویید. بعد از برداشتن دستکش یا دست زدن به وسایل استفاده شده، دست ها را تمیز کنید.
از به اشتراک گذاشتن وسایل شخصی با بیمار خودداری کنید. ظروف، فنجان، لیوان، ظروف استیل، حوله، ملافه یا لوازم الکترونیکی (مانند تلفن همراه) را با فرد بیمار به اشتراک نگذارید.
هنگام درمان کرونا در منزل، از دستکش و ماسک استفاده شود
اگر کاملاً واکسینه نشدهاید و 2 سال یا بیشتر سن دارید، باید از ماسک در اماکن عمومی داخلی استفاده کنید. به طور کلی، نیازی به استفاده از ماسک در محیطهای خصوصی خود ندارید.
در مناطق دارای تعداد زیادی از موارد COVID-19، استفاده از ماسک در محیط های شلوغ در فضای باز و فعالیتهایی که با افراد دیگر که کاملاً واکسینه نشده اند، الزامیست.
اگر کاملاً واکسینه شده اید و بیماری دارید یا از داروهایی استفاده می کنید که سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف می کند، ممکن است لازم باشد برای محافظت از خود، مانند پوشیدن ماسک، اقدامات لازم را ادامه دهید. با پزشک خود در مورد اقداماتی که می توانید برای مدیریت سلامت و خطرات خود انجام دهید صحبت کنید.
اگر کاملاً واکسینه شده اید، به زمان واکسیناسیون کامل مراجعه کنید.
شخصی که بیمار است
فرد بیمار باید هنگام حضور در منزل و خارج از منزل (از جمله قبل از ورود به مطب پزشک) از ماسک استفاده کند. این ماسک از انتقال ویروس به دیگران جلوگیری می کند. قطرات تنفسی را در خود نگه می دارد و از رسیدن آن به افراد دیگر جلوگیری می کند.
ماسک ها نباید روی کودکان زیر 2 سال، افرادی که مشکل تنفسی دارند یا قادر به در آوردن پوشش بدون کمک نیستند، قرار داده شوند.
شخص پرستار
ماسک بزنید و از بیمار بخواهید قبل از ورود به اتاق ماسک بزند.
هنگام لمس یا تماس با خون، مدفوع یا مایعات بدن بیمار مانند بزاق، مخاط، استفراغ و ادرار، دستکش بپوشید. دستکش را به سطل زباله انداخته و دستان خود را فوراً بشویید.
برای پیشگیری از بیماری، اقدامات پیشگیرانه روزانه را انجام دهید: دستان خود را مرتبا بشویید. از دست زدن به چشم ها، بینی و دهان خود خودداری کنید. اغلب سطوح را تمیز و ضد عفونی کنید.
توجه: در طول همه گیری کووید -19، ماسک های درجه پزشکی برای کارکنان مراقبت های بهداشتی و برخی از بیماران اولیه است.