مدیریت و درمان زخم های دیابتی در منزل با تیم تخصصی حکیم برتر
زخم دیابتی چیست؟ بخش اول
زخم پای دیابتی یک زخم باز است که تقریباً در 15 درصد از بیماران دیابتی ایجاد می شود و معمولاً در پایین پا قرار دارد. از بین افرادی که دچار زخم پا می شوند، شش درصد به دلیل عفونت یا سایر عوارض مرتبط با زخم در بیمارستان بستری خواهند شد.
دیابت علت اصلی قطع عضو اندام تحتانی در کشور است و تقریباً 14 تا 24 درصد از بیماران مبتلا به دیابت که دچار زخم پا می شوند، قطع عضو می شوند. آیا می توان جلوی رسیدن دیابت به مرحله زخم پا را گرفت؟بله!این کار شدنی است.این مطلب که توسط تیم تخصصی مجموعه درمان در منزل حکیم برتر تهیه شده است را بخوانید تا تمام سوالات شما در این باره جواب داده شود.اگر از عوارض زخم دیابتی رنج می برید کافی است با ما تماس بگیرید تا تیم مجرب ما با مجهزترین امکانات در منزل شما با درمان تخصصی از این رنج نجات تان دهند.
چه کسانی ممکن است به زخم پای دیابتی مبتلا شوند؟
هر کسی که دیابت دارد ممکن است به زخم پا مبتلا شود اما مردان و زنان مسن بیشتر در معرض ابتلا به زخم هستند. افرادی که از انسولین استفاده می کنند، مانند بیماران مبتلا به بیماری کلیوی، چشمی و قلبی مرتبط با دیابت، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به زخم پا هستند. اضافه وزن و مصرف الکل و دخانیات نیز در ایجاد زخم پا نقش دارد.
زخم پای دیابتی چگونه ایجاد می شود؟
زخم ها به دلیل ترکیبی از عوامل مانند عدم احساس در پا، گردش خون ضعیف، بدشکلی پا، سوزش (مانند اصطکاک یا فشار) و ضربه و همچنین طول مدت دیابت ایجاد می شوند. بیمارانی که سال ها دیابت دارند ممکن است دچار نوروپاتی شوند، یعنی کاهش یا عدم توانایی کامل در احساس درد در پاها به دلیل آسیب عصبی ناشی از افزایش سطح گلوکز خون در طول زمان. آسیب عصبی اغلب می تواند بدون درد رخ دهد و حتی ممکن است فرد از مشکل آگاه نباشد. پزشک متخصص شما می تواند پاها را برای نوروپاتی با ابزاری ساده و بدون درد به نام مونوفیلامنت آزمایش کند.
بیماری عروقی می تواند زخم پا را پیچیده کند و توانایی بدن برای بهبودی را کاهش دهد و خطر عفونت را افزایش دهد. افزایش گلوکز خون می تواند توانایی بدن برای مبارزه با عفونت احتمالی را کاهش دهد و همچنین روند بهبودی را به تاخیر می اندازد.
چرا باید به دنبال درمان فوری زخم دیابتی بود؟
به محض مشاهده زخم، فوراً به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. زخم پا در بیماران دیابتی به چند دلیل باید درمان شود:
- برای کاهش خطر عفونت و قطع عضو
- برای بهبود عملکرد و کیفیت زندگی
- برای کاهش هزینه های مراقبت های بهداشتی
- زخم پای دیابتی چگونه باید درمان شود؟
- هدف اولیه در درمان زخم پا، دستیابی به بهبودی در اسرع وقت است. هر چه زخم سریعتر بهبود یابد، احتمال عفونت کمتر است.
ویزیت پزشک در منزل قیطریه،تجریش،قلهک،پاسداران و...
چندین عامل کلیدی در درمان مناسب زخم پای دیابتی وجود دارد:
پیشگیری از عفونت
برداشتن فشار از ناحیه
برداشتن پوست و بافت مرده به نام "دبریدمان"
استفاده از دارو یا پانسمان بر روی زخم
مدیریت قند خون و سایر مشکلات سلامتی
همه این مراحل و روش ها را پزشکان و پرستاران مجموعه درمان در منزل حکیم برتر در خانه شما برایتان انجام می دهند.
همه زخم ها عفونی نیستند. با این حال، اگر پزشک شما عفونت را تشخیص دهد، یک برنامه درمانی شامل آنتی بیوتیک، مراقبت از زخم و احتمالاً بستری شدن در بیمارستان ضروری است.
آیا زخم های دیابتی خوب نمی شوند؟
بیاموزید که چرا به آرامی در حال بهبودی هستید و چگونه این روند را تسریع کنید.
شاید قبل از شام قند خون خود را چک میکنید و متوجه چرک زرد رنگی شدهاید که از خراش روی دستتان که برای همیشه وجود داشته است، بیرون میآید. شاید در حال تماشای پسرتان هستید - که به تازگی دیابت نوع 1 تشخیص داده شده است - در حال بازی است می بینید که بریدگی روی پای او هنوز پس از دو هفته ملتهب است. ممکن است تعجب کنید که آیا این برای بهبود زخم طبیعی است یا کارها خیلی طولانی می شوند ؟
به طور معمول، زخم ها باید در عرض چند هفته به خوبی در روند بهبودی قرار گیرند. اما برخی از شرایط پزشکی، مانند دیابت ، میتوانند روند بهبودی را کاهش داده و عفونتها، از جمله زخم پای دیابتی، را بیشتر کنند.
خبر خوب این است که راههایی برای افراد مبتلا به دیابت وجود دارد که به بهبود زخم کمک میکنند. در ادامه بخوانید تا بدانید چرا دیابت میتواند باعث کندتر شدن زخمها و زخمها شود و چه کاری میتوانید برای تسریع این روند انجام دهید.
تزریقات در منزل و خدمات پرستاری در منزل شمال تهران
چرا دیابت باعث کند شدن ترمیم زخم می شود؟
داشتن دیابت لزوماً به این معنی نیست که زخمهایی مانند زخم پای دیابتی مزمن در حال بهبودی آهسته خواهید داشت. با این حال، عوامل خاصی وجود دارد که احتمال بروز مشکلات درمانی را افزایش می دهد.
بالا بودن گلوکز خون ناشی از دیابت
اگر دیابت دارید، بدن شما نمی داند چگونه به تنهایی قند خون یا قند خون خود را به طور موثر کنترل کند. اگر سطح قند خون شما به طور مداوم بالا باشد، میتواند منجر به مشکلاتی در گردش خون، اعصاب و سیستم ایمنی شود که همه اینها میتواند مانع از بهبود زخم شود.
گردش خون ضعیف ناشی از دیابت
اگر گردش خون ضعیفی دارید، بهبود زخم ها بیشتر طول می کشد. به این دلیل که رسیدن خون به محل زخم برای مبارزه با عفونت و کمک به روند بازسازی سخت تر است.
یکی از دلایل گردش خون ضعیف، غلظت خون شما است. اگر سطح گلوکز بالایی دارید، خون شما غلیظ تر است و پمپاژ آن تا انتهای انگشتان پا برای قلب سخت تر می شود.
افراد مبتلا به دیابت نیز بیشتر در معرض تجمع پلاک در رگ های خونی خود هستند. این تجمع رگ های خونی را باریک می کند و فشار خون را سخت تر می کند. بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نیز به بیماری عروق محیطی مبتلا هستند که باعث کاهش جریان خون در بازوها و پاهای شما می شود.
انجام اکوی قلب در منزل مناطق یک و دو و سه و ...تهران
نوروپاتی دیابتی
افراد مبتلا به دیابت گاهی اوقات دچار نوروپاتی می شوند، وضعیتی که بر اعصاب تأثیر می گذارد و می تواند منجر به از دست دادن احساس شود. نوروپاتی دیابتی ناشی از سطوح قند خون است که به طور مداوم بالاتر از حد طبیعی است و بیشتر در دست ها، پاها و پاها شایع است. این وضعیت شایع است - حدود 60 درصد از افراد مبتلا به دیابت به آن مبتلا هستند - و می تواند تأثیر جدی بر زخم ها و بهبودی داشته باشد.
یک مشکل بزرگ این است که اگر نوروپاتی دیابتی دارید، ممکن است متوجه نشوید که دچار بریدگی، تاول، ناخن فرو رفته یا پینه شده اید زیرا نمی توانید آن را احساس کنید. و اگر تاول یا زخم دیابتی در مراحل اولیه دارید که مراقبت های لازم را دریافت نمی کند، ممکن است عفونی شود یا به یک زخم جدی تبدیل شود.
ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن در اثر دیابت
برخی از شرایط پزشکی می توانند بر عملکرد سیستم ایمنی شما تأثیر بگذارند. اگر مبتلا به دیابت هستید، سیستم ایمنی بدن شما ممکن است نتواند عفونت های پوست و زخم را تحت کنترل درآورد.
قند خون بالا می تواند ترکیب شیمیایی خون شما را به گونه ای تغییر دهد که دفاع بدن شما را کاهش دهد و سیستم ایمنی شما را کندتر کند. در اینجا چند راه وجود دارد که سطح قند خون بالا بر سیستم ایمنی شما تأثیر می گذارد:
تضعیف سیستم دفاعی - قندهای اضافی در خون به ترکیبی به نام دی کربونیل تجزیه می شوند و قدرت دفاعی بدن شما را ضعیف می کنند.
کاهش ایمنی طبیعی - قند خون بالا باعث گلیکوزاسیون بیشتر می شود، یعنی زمانی که یک مولکول قند بدون کمک آنزیم به مولکول پروتئین متصل می شود. وقتی این اتفاق میافتد، بخشهایی از خون شما آنطور که باید عمل نمیکند و ایمنی طبیعی بدن شما را کاهش میدهد.
تأخیر در بهبودی – زمانی که خون با قند خون بالا غلیظ می شود، مدت زمان بیشتری طول می کشد تا گلبول های سفید خون به محل زخم برسند و با عفونت مقابله کنند و روند بهبودی را به تاخیر بیندازند.
باکتریهای قویتر – سطح بالای قند خون میتواند باکتریها را قویتر کند، بنابراین برای سیستم ایمنی ضعیفتر مبارزه با باکتریهای مهاجم سختتر است.
بیشتر در مورد چگونگی تقویت سیستم ایمنی بدن .
چگونه بفهمیم که زخم دیابتی به درستی بهبود نمی یابد؟
در حالی که افراد مبتلا به دیابت اغلب زخمهایی دارند که دیرتر التیام مییابند، زخمها همچنان باید در عرض چند هفته بهطور قابل توجهی بهتر به نظر برسند. در زیر علائمی وجود دارد که نشان می دهد زخم شما ممکن است به درستی بهبود نیابد و ممکن است لازم باشد با پزشک صحبت کنید.
التهابی که خیلی طول بکشد یا عود کند
التهاب بخشی طبیعی از روند بهبودی است. اما بعد از حدود یک هفته، قرمزی و تورم اطراف زخم شما باید از بین برود. اگر اینطور نیست، چیزی مانع روند بهبودی می شود.
همچنین، شما فقط باید التهاب را در ابتدای بهبود زخم مشاهده کنید. اگر التهاب بعداً در روند بهبودی دوباره ظاهر شود، ممکن است نشانه عفونت یا مشکل دیگری باشد.
درمان زخم بستر ،زخم های عفونی و دیابتی خیابان شریعتی ،ولیعصر،میرداماد،ظفر و ...
علائم عفونت یا آسیب بافتی
زخم ها و زخم های دیابتی وقتی عفونی می شوند نمی توانند التیام پیدا کنند. بنابراین، اگر زخم خود یا پوست اطراف آن وجود دارد، با پزشک خود صحبت کنید:
در لمس حساس، دردناک یا داغ است
چرک یا مایع ترشح می کند
رنگ غیر معمول یا در لبه ها تیره است
بوی بدی می دهد
بیش از چهار هفته گذشته است
اگر زخم ها در عرض یک ماه خوب نشوند، زخم مزمن محسوب می شوند. در حالی که ممکن است زخمهای مزمن به خودی خود بهبود یابند، بهتر است از پزشک کمک بگیرید تا علت عدم بهبود زخم را شناسایی کرده و درمان را انجام دهید.
تیم تخصصی ترمیم زخم مجموعه حکیم برتر با دهه ها تجربه و بیش از نود و شش درصد بهبودی کامل در بیمارانش درمان های پیشرفته ای را برای زخم های شدید و مزمن دیابتی ارائه می دهد.
آیا می دانستید زخم های مزمن با تغییرات رفتاری و شناختی ارتباط دارند؟
تحقیقات جدید برای اولین بار یک مسیر سیگنالینگ پوست به مغز را کشف کرد. این نشان داد که خود زخم می تواند سیستم عصبی مرکزی و تغییرات رفتاری بعدی را ایجاد کند.
ما و دیگران تغییرات رفتاری و شناختی را در بیمارانی که زخم های مزمن دارند مشاهده کرده ایم. ناشناخته است که آیا زخم باعث این تغییرات میشود یا فقط یافتههای مرتبطی هستند. ایدهای که ما پیشنهاد کردیم این است که وقتی بیمار زخمی میگیرد که بلافاصله بهبود مییابد، سیگنالهای پایدار زیادی از استرس به مغز وجود ندارد. اما یک زخم مزمن همچنان گیرندههای حسی برای محرکهای دردناک (معروف به گیرندههای درد) را فعال میکند و یک سلسله پیام متوالی و بدون وقفه به مغز ارسال میکند و به اصطلاح رله بی وقفه ای دارد.این شعله ور شدن مداوم سیگنال های مغزی استرس تولید می کند که به تغییرات رفتاری تبدیل می شوند.
این رله منجر به فعال شدن نشانگرهای استرس، تغییر واسطه های التهابی و تغییر در رفتار و شناخت می شود. افرادی که زخم دیابتی دارند نسبت به آنان که سالم ترند، نشانههای ناامیدی بیشتر و حافظه ضعیفتری دارند.
ما اغلب این رفتار را در بیماران مبتلا به زخم های مزمن که نیاز به مراقبت روزانه از زخم دارند، مشاهده می کنیم. به نظر می رسد برخی با وجود خطر جدی از دست دادن پای خود به دلیل قطع عضو، قادر به مراقبت از زخم های خود نیستند. ما همچنین افسردگی و ناتوانی شناختی را مشاهده می کنیم که در درک ناتوانی در مراقبت از زخم های آنها منعکس می شود. برخی حتی به نظر می رسد که از واقعیت ماهیت جدی این مشکل جدا هستند.
این بینش در مورد ارتباط پوست و مغز چگونه به مراقبت بالینی برای بیماران مبتلا به زخم های مزمن تبدیل می شود؟
معمولا پزشکانی که زخم های مزمن را درمان می کنند، وضعیت روانی بیماران خود را ارزیابی نمی کنند و اغلب فقط بر روی بهبود زخم تمرکز می کنند.اما در مجموعه حکیم برتر،ما برای وضعیت روحی مشتریان و بیماران مان اهمیتی بسیار قائل هستیم. چرا که در صورت بروز افسردگی یا ناتوانی شناختی و آگاهی از سلامت روانی بیماران ،در صورت موافقت این عزیزان از مشاوران باتجربه روانکاو هم کمک می گیریم تا بهبودی بیمار عزیز ما به تاخیر نیفتد.
ما متخصصان سلامت روان را در مجموعه مان داریم تا نیازهای سلامت روان بیماران را برطرف کنند. حتی وقتی بیماران نیاز به آموزش های بیشتری در مورد اینکه چگونه سلامت روانی آنها می تواند بر بهبود آنها تأثیر بگذارد و برعکس، چگونه زخم التیام نیافته ممکن است بر سلامت روان آنها تأثیر بگذارد، داشته باشند تیم فوق تخصصی سلامت روان مجموعه این آموزش را برعهده می گیرد.. این مداخلات می تواند به روند کلی بهبودی کمک کند و نتایج بهتری برای بیماران ما با زخم های مزمن داشته باشد.
در ادامه با راههای درمان زخم دیابتی آشنا خواهیم شد.با ما باشید...