درمان زخم های دیابتی در منزل با تیم مجموعه درمان در منزل حکیم برتر (بخش دوم)
نکاتی برای کمک به بهبود سریعتر زخم دیابتی
اقداماتی وجود دارد که می توانید در خانه انجام دهید تا مطمئن شوید که زخم های کوچک به مشکلات بزرگ تبدیل نمی شوند. نکته مهم این است که زخم خود را برای علائم عفونت و التهاب زیر نظر داشته باشید. در اینجا چند نکته اضافی وجود دارد:
فوراً بریدگی ها، خراش ها و سایر زخم ها را پیدا کرده و درمان کنید
اگر زخم های جدید را فوراً درمان کنید، می توانید قبل از اینکه اوضاع بد شود، مراقبت از آنها را شروع کنید. بنابراین به محض اینکه بریدگی یا زخم پیدا کردید:
دستانتان را با آب و صابون شستشو دهید.
زخم را با آب گرم بشویید.
برای توقف هرگونه خونریزی فشار وارد کنید.
پماد آنتی بیوتیک بزنید و با باند بپوشانید.
البته اگر ندانید این زخم دیانیک است ، نمی توانید سریع آن را درمان کنید. بنابراین اگر از نوروپاتی رنج می برید، مراقب زخم های جدید باشید. دست ها و پاهای خود را روزانه چک کنید و فراموش نکنید که بین انگشتان پا را چک کنید.
پوشیدن جوراب سفید نیز می تواند کمک کننده باشد. اگر لکه قرمز رنگی دیدید یا جایی که جورابتان به پوستتان چسبیده است، پایتان را چک کنید تا ببینید آیا زخمی دارید که جدید است یا خوب نمی شود.
فشار را از ناحیه خارج کنید
اگر زخم همچنان باز شود یا آسیب ببیند، به سرعت خوب نمی شود و ممکن است بسیار بدتر شود. بنابراین از وارد کردن استرس، فشار و وزن بر روی زخم ها خودداری کنید.
این می تواند برای برخی از زخم ها مانند زخم های روی پاهای شما دشوار باشد. اگر به کمک نیاز دارید، با پزشک خود در مورد راه هایی برای محافظت از زخم ها در عین حفظ تحرک صحبت کنید. کفشهای مخصوص و بالشتک مخصوص پا گزینههای رایج هستند.
تجهیز بخش مراقبت های ویژه آی سی یو و سی سی یو تمام مناطق تهران و لواسانات
زخم خود را تمیز نگه دارید و با پانسمان مناسب بپوشانید
زخم ها زمانی بهتر بهبود می یابند که تمیز و مرطوب باشند. بنابراین مهم است که آنها را بلافاصله تمیز و پوشانده کنید. اگر خراش یا بریدگی جدیدی دارید، یک بانداژ پایه و کرم آنتی بیوتیک باید به خوبی کار کند.
اما اگر زخمهایی دارید که عفونی هستند، بهبود مییابند یا جدیتر هستند، با یک پزشک قرار ملاقات بگذارید تا بدانید بهترین مراقبت از زخم برای شما چیست. پزشک شما احتمالاً انواع مختلفی از پانسمان های مراقبت از زخم دیابتی را برای محافظت از آسیب و بهبود بهبود توصیه می کند.
انواع رایج پانسمان برای مراقبت از زخم دیابتی
پانسمان های فوم :
پانسمان های فوم بسیار نرم و جاذب برای زخم هایی استفاده می شود که نشت یا تراوش زیاد دارند. آنها همچنین بالشتک اضافی را ارائه می دهند که می تواند به محافظت از زخم در برابر آسیب فیزیکی کمک کند.
پانسمان آلژینات :
این نوع پانسمان ها عمدتاً از جلبک دریایی ساخته می شوند. آنها می توانند تا 20 برابر وزن خود رطوبت را حفظ کنند، که آنها را برای زخم های عمیق و زخم های دارای ترشحات گزینه ای عالی تبدیل می کند. مزیت دیگر پانسمان های آلژینات این است که از رشد باکتری های جدید جلوگیری می کنند.
پانسمان هیدروژل :
هیدروژل یک ژل مبتنی بر آب است که برای مرطوب نگه داشتن ناحیه طراحی شده است. اگر زخم شما خشک یا پوشیده از پوست مرده است، پزشک ممکن است یک پانسمان هیدروژل را برای تامین رطوبت توصیه کند. این می تواند به شکستن بافت مرده و رشد سلولی کمک کند. این نوع پانسمان ها معمولاً برای زخم های عفونی استفاده نمی شوند.
اگر زخم ها یا زخم های دیابتی درمان نشوند چه اتفاقی می افتد؟
زخم ها با مراقبت و توجه سریع تر بهبود می یابند. اما زمانی که شما با دیابت زندگی می کنید، زخم های روزمره زمانی که برای مدت طولانی به اطراف بچسبند، احتمال جدی تر شدن دارند.
زخم پای دیابتی
اگر زخم پای دیابتی درمان نشود، ممکن است به زخم پا تبدیل شود که اغلب به آن زخم پای دیابتی می گویند. چگونه متوجه می شوید که این زخم پای دیابتی است؟ در مراحل اولیه، زخم دیابتی ممکن است شبیه تاول یا سوختگی باشد. حدود 20 تا 25 درصد از افراد مبتلا به دیابت در مقطعی از زندگی خود دچار زخم پا می شوند.
در اینجا علت ایجاد زخم پای دیابتی است پا یک پینه تشکیل می دهد. پینه آسیب مداوم دریافت می کند. بیشتر اوقات، این زمانی اتفاق میافتد که فرد مبتلا به نوروپاتی است و نمیتواند احساس کند که پایش آسیب دیده است.
از آنجایی که پینه آسیب دیده در زمانی که باید درمان نمی شود، پوست فرسایش می یابد و منجر به زخم می شود.
زخم پای دیابتی چگونه است؟
بیشتر زخمهای پا در ناحیه کف پا و اغلب نزدیک انگشت شست پا هستند .اگرترشحات زخم واضح باشد، ممکن است در مراحل اولیه زخم دیابتی باشید. اگر چرک رنگی وجود داشته باشد و زخم بوی بدی بدهد، ممکن است عفونی شده باشد.
انجام فیزیوتراپی در منزل با مدرن ترین دستگاهها شمال تهران
اگر زخم پا دارید، باید با پزشک خود در مورد درمان زخم پای دیابتی صحبت کنید. اگر عفونی شده است، باید در اسرع وقت با پزشک مراقبت های اولیه خود وقت بگیرید .
زخم پای دیابتی ممکن است مدت زیادی طول بکشد تا بهبود یابد - حدود سه ماه - و باید به طور مکرر ،مورد معاینه پزشک قرار بگیرید تا مطمئن شوید که روند بهبودی در مسیر درست باقی می ماند. در برخی موارد، ممکن است به کفش های مخصوص برای کاهش فشار روی زخم نیاز داشته باشید.
اگرچه ممکن است همه اینها کار زیادی به نظر برسد، اما دلیلی وجود دارد که به آن پایبند باشید. اگر زخم پای شما بهبود پیدا نکند، می تواند به چیزی جدی تر تبدیل شود، احتمالاً حتی از دست دادن یک اندام.
دیابت و قانقاریا
قانقاریا زمانی اتفاق میافتد که بافت بدن میمیرد – خوشبختانه، این وضعیت شایع نیست. اما این چیزی است که باید مراقب آن بود، زیرا اگر به موقع تشخیص داده نشود و درمان نشود، میتواند مشکلات جدی ایجاد کند.
قانقاریا اغلب با یک زخم عفونی شروع می شود. معمولاً از یک ناحیه خاص مانند انگشت یا پا شروع می شود و سپس می تواند در طول زمان گسترش یابد. اگر عفونت برای مدت طولانی درمان نشود، بافت های اطراف می توانند شروع به مرگ کنند.
نشانه هایی که باید مراقب آنها بود عبارتند از:
یک خط قرمز در اطراف زخم که سیاه می شود
از دست دادن حس اطراف زخم
پوستی که به رنگ غیرعادی مانند قرمز، آبی، برنزی یا سبز مایل به سیاه تبدیل شده است
زخم هایی که بارها و بارها در همان محل ظاهر می شوند
اگر فکر می کنید که قانقاریا دارید، باید فوراً از پزشک کمک بگیرید. پزشک شما بافت آسیب دیده را برداشته و ناحیه مورد نظر را احتمالاً با پیوند پوست ترمیم می کند. عفونت با آنتی بیوتیک درمان می شود.
اگر قانقاریا به سرعت درمان نشود، نتیجه می تواند قطع عضو باشد. پزشک ممکن است نیاز به برداشتن انگشت یا انگشت پا داشته باشد تا از گسترش قانقاریا جلوگیری کند – و اگر بافت مرده زیادی وجود داشته باشد، ممکن است نیاز به برداشتن دست یا پا داشته باشد. در برخی موارد، قانقاریا میتواند کشنده باشد، بنابراین در اولین نشانههای این بیماری حتماً تحت درمان قرار بگیرید.
استئومیلیت دیابتی
زخمهای عفونی میتوانند استخوانهای شما را آلوده کرده و باعث بیماری به نام استئومیلیت شوند. اگر عفونت های استخوانی درمان نشوند، قسمت هایی از استخوان های شما می توانند بمیرند. علائمی که باید جستجو کرد عبارتند از:
تب
تورم و قرمزی
پوستی که در لمس گرم است
درد یا حساسیت
چرک مایل به زرد از پوست شما عبور می کند
اگر فکر می کنید که عفونت استخوانی دارید، با پزشک مراقبت های اولیه خود قرار ملاقات بگذارید . درمانهای موثری برای استئومیلیت وجود دارد، اما زمانی که عفونت زود تشخیص داده شود، بهترین اثر را دارند.
تیم ترمیم زخم ما درمان های پیشرفته ای را برای زخم های شدید و مزمن دیابتی ارائه می دهد
ویزیت پزشک در منزل ظفر،میرداماد،ولیعصر،ونک،گاندی،جهان کودک و...
چگونه از زخم ها یا زخم های دیابتی شدید جلوگیری کنیم؟
درمان زودهنگام زخم ها مهمترین کاری است که می توانید برای جلوگیری از جدی شدن زخم های جزئی انجام دهید. اما کارهایی نیز وجود دارد که می توانید برای حمایت از فرآیندهای بهبودی بدن خود انجام دهید - و حتی احتمال زخم شدن خود را به طور کلی کاهش دهید.
قند خون را مدیریت کنید
اگر با دیابت زندگی می کنید، می دانید که کنترل قند خون برای بسیاری از جنبه های سلامتی شما کلیدی است – و بهبود زخم نیز از این قاعده مستثنی نیست.
اگر قند خون شما در محدوده هدف باشد، باکتری ها به آن قوی نخواهند بود و ممکن است بتوانید زودتر با عفونت ها مبارزه کنید. بعلاوه، حفظ اعداد و ارقام شما می تواند شانس ابتلا به برخی شرایط را که بر بهبود زخم دیابتی تأثیر می گذارد، کاهش دهد، مانند نوروپاتی، مشکلات گردش خون و سیستم ایمنی ضعیف. و اگر یکی از این شرایط را دارید، کنترل خوب قند خون می تواند به جلوگیری از بدتر شدن آن شرایط کمک کند.
راهکار مناسب مراقبت از پای دیابتی را تمرین کنید
زخم پا شایع ترین نوع زخم شدید دیابتی است. از طریق مراقبت مناسب از پا، ممکن است بتوانید از زخم پا جلوگیری کنید. در اینجا چند نکته برتر وجود دارد:
پاها را تمیز، خشک و مرطوب نگه دارید – روزانه پاهای خود را بشویید اما آنها را خیس نکنید. هنگامی که پاهای شما تمیز شد، آنها را با احتیاط خشک کنید، به خصوص بین انگشتان پا. سپس یک کرم یا پماد مانند ژل نفتی را روی پاهای خود بمالید اما بین انگشتان پا بپرید. رطوبت بین انگشتان پا می تواند منجر به زخم شود.
مطمئن شوید که ناخنهای پا کوتاه شدهاند – مستقیماً برش دهید و سپس لبههای تیز را سوهان کنید.
حذف رشد را به پزشک خود بسپارید - اگر پینه، بونیون، زگیل یا میخچه روی پای خود دارید، سعی نکنید آن را به تنهایی از بین ببرید. پزشک شما می داند که چگونه از آن مراقبت کند و در عین حال به جلوگیری از عفونت کمک کند.
جوراب ها را با احتیاط انتخاب کنید – جوراب های سفیدی بپوشید که نخی هستند یا به طور خاص برای خشک نگه داشتن پا طراحی شده اند. آنها نباید نوارهای تنگ یا درزهای ضخیم داشته باشند که بتواند روی پوست شما ساییده شود.
کفشهای مناسب بپوشید – کفشهای پنجه بسته با پنجه پهن انتخاب کنید. کفش های نامناسب می توانند ساییده شوند و باعث ایجاد زخم و بدتر شدن زخم شوند. به علاوه، کفشهای بد یکی از دلایل اصلی درد پا هستند، بنابراین اگر جفتی مناسب برای خود پیدا نکردید، با پزشک یا متخصص پا صحبت کنید.
پاهای خود را بپوشانید - حتی در داخل خانه با پای برهنه نروید.
مصرف پروتئین خود را افزایش دهید و یک رژیم غذایی سالم داشته باشید
یک توصیه غذایی رایج برای افراد مبتلا به دیابت، کربوهیدرات کمتر و پروتئین بیشتر است. این به این دلیل است که اگر غذاهایی با قند کمتر و سطوح گلیسمی پایین می خورید، کنترل سطح قند خون بسیار آسان تر است.
خوردن پروتئین بیشتر یک مزیت اضافه دارد - می تواند به بهبود سریع تر زخم ها کمک کند. اگر رژیم غذایی شما حاوی پروتئین کافی نباشد، بدن شما ممکن است مدت بیشتری طول بکشد تا بافت جدید بسازد و زخم های شما ممکن است بیشتر ملتهب یا عفونی شوند.
همچنین، فضایی را برای میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین A و C باز کنید، زیرا این مواد مغذی برای بهبود زخم ها حیاتی هستند و ممکن است سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کنند. غذاهای خوب برای اضافه کردن به لیست خرید شامل اسفناج، فلفل دلمه ای، مرکبات، کلم بروکلی، اسفناج، گیلاس و کدو حلوایی است.
فعال بمان
اجازه ندهید ترس از زخمی شدن شما را از ورزش باز دارد. حرکت بدن بخش مهمی از مدیریت دیابت است. ورزش منظم میزان استفاده بدن از انسولین را بهبود می بخشد - بنابراین می توانید کمتر انسولین مصرف کنید و شانس بیشتری برای کنترل سطح قند خون خود داشته باشید.
شما باید اقداماتی را انجام دهید تا مطمئن شوید که برنامه ورزشی شما منجر به زخم و مشکلات ترمیم زخم نمی شود. مراقب آسیب های جدید باشید و فورا آنها را درمان کنید. و اگر زخمی دارید که در حال بهبود است، از وارد کردن فشار اضافی به آن اجتناب کنید. اگر مطمئن نیستید که چگونه می توانید با خیال راحت ورزش کنید، با پزشک خود صحبت کنید.
سیگار نکشید!
اگر دیابت دارید، سیگار کشیدن احتمال بروز عوارضی را افزایش می دهد که می تواند منجر به زخم های مزمن دیابتی شود. تعدادی دلیل برای این وجود دارد:
نیکوتین سطح قند خون را افزایش می دهد و مدیریت دیابت را دشوارتر می کند.
بدن شما در انتقال اکسیژن و خون کمتر موثر است.
مواد شیمیایی موجود در سیگار باعث افزایش التهاب می شود.
سیگار کشیدن سیستم ایمنی بدن شما را کمتر موثر می کند.
اگر در حال حاضر سیگار می کشید، ترک سیگار یکی از بهترین کارهایی است که می توانید برای بهبود سلامت کلی خود و توانایی بدن برای بهبودی انجام دهید.
برای زخم های دیابتی که خوب نمی شوند کمک بگیرید
اگر بیش از چهار هفته گذشته است و زخم دیابت شما خوب نمی شود، ما می توانیم کمک کنیم. ما پیشرفتهترین روشهای درمانی را برای کمک به بهبود حتی شدیدترین زخمها ارائه میکنیم.
مرکز ما و تیم ترمیم زخم ما درمان های پیشرفته ای را برای زخم های شدید و مزمن دیابتی ارائه می دهد.ما چه راه حل های برای درمان و مدیریت زخم های دیابتی شما داریم؟
اکثر بریدگی ها و زخم ها ظرف یک یا دو هفته بهبود می یابند. با این حال، اگر زخمی دارید که باقی مانده و خوب نمی شود، تنها نیستید. تعداد بسیاری از مردم با زخم های مزمن مانند زخم پا، زخم بستر و پارگی دست و پنجه نرم می کنند. در این موارد، مراقبت های پیشرفته زخم برای کمک به بهبودی مورد نیاز است.
دلایل زیادی وجود دارد که زخم شما خوب نمی شود، از جمله دیابت، بیماری کلیوی، مشکلات گردش خون، رژیم غذایی و سن. ما در مرکز ترمیم زخم بیمارستان و کلینیک آمری، درمان تخصصی مورد نیاز برای درمان حتی پیچیده ترین زخم ها را ارائه می دهیم.
تیم متخصص ما متشکل از متخصصان ترمیم زخم با شما همکاری خواهند کرد تا یک برنامه درمانی شخصی ایجاد کنید که نیازهای منحصر به فرد شما را برطرف کند. بدون توجه به زخم، ما توانستهایم به حدود نود و شش از بیمارانمان کمک کنیم تا به طور کامل بهبود یابند.
دلیلی برای ادامه زندگی با زخم باز وجود ندارد. درمان با اولین قرار ملاقات شما در منزل شما آغاز می شود.
انواع زخم های مزمن که ما درمان و تشخیص می دهیم
کارشناسان ماهر ما می توانند انواع زخم های مزمن را درمان کنند، از جمله:
زخم های دیابتی
زخم های سوختگی
زخم فشاری (زخم بستر)
عفونت های استخوانی
قانقاریا
پیوندهای پوستی ناموفق یا آسیب دیده
زخم ها و عفونت های بعد از عمل
سوختگی پس از تشعشع
پارگی پوست
درمان زخم بستر ،زخم های عفونی و دیابتی خیابان شریعتی ،ولیعصر،میرداماد،ظفر و ...
بهبود زخم و درمان های پیشرفته
یک متخصص ترمیم زخم زخم شما را ارزیابی می کند و موثرترین نوع درمان را برای شما تعیین می کند. برخی از درمان های زیر ممکن است در برنامه درمانی شما گنجانده شود:
دبریدمان زخم
دبریدمان زخم یک روش جراحی جزئی است که در آن بافت ناسالم را از زخم جدا می کنیم. این کار پوست مرده، باقی مانده ها و سلول های عفونی را از زخم پاک می کند تا رشد و ترمیم پوست سالم را افزایش دهد. در برخی موارد، ما پوست سالم را از قسمت دیگری از بدن شما منتقل می کنیم و آن را روی ناحیه آسیب دیده قرار می دهیم تا به بدن شما کمک کنیم تا پوست سالم روی زخم رشد کند. ما معمولاً از بی حسی موضعی استفاده می کنیم تا در این نوع عمل راحت باشید.
پانسمان زخم
پانسمان زخم نوعی پوششی است که روی زخم خود می پوشید تا آن را تمیز نگه دارد و از آن در برابر عوامل محافظت کند. انتخاب نوع پانسمان مناسب برای زخم کمک زیادی به بهبود آن می کند. تیم ما برای تعیین بهترین راه برای پانسمان زخم شما با شما همکاری خواهد کرد.
نظارت بر نحوه بهبود زخم مزمن شما
در طول مراقبت از شما، پزشکان زخم ما به دقت زخم شما را زیر نظر خواهند داشت تا مطمئن شوند که طبق برنامه به درمان پاسخ می دهد. ما از جدیدترین تکنیک های نظارتی برای پیگیری پیشرفت بهبودی شما استفاده می کنیم. این شامل:
نظارت بر اکسیژن از طریق پوست
این آزمایش سطح اکسیژن موجود در زخم شما را ثبت می کند. هر چه زخم شما اکسیژن بیشتری دریافت کند، سریعتر بهبود می یابد. در طول این آزمایش، ما یک سنسور روی پوست شما قرار می دهیم که اکسیژن خون شما را اندازه گیری می کند.
ارزیابی داپلر
این آزمایش از سونوگرافی برای اندازه گیری جریان خون موجود برای رساندن مواد مغذی و داروها به زخم استفاده می کند. هرچه جریان خون بهتر باشد، زخم شما سریع تر بهبود می یابد.ما سونوگرافی داپلر را در خانه تان برای شما انجام خواهیم داد.
در ادامه و در قسمت پایانی درمان زخم های دیابتی با مبحث پانسمان زخم های دیابتی و راهکارهایی طلایی درمان در خدمت شما خواهیم بود.