نکات مهمی که درباره آنفولانزا باید بدانید
هر سال با آغاز فصل سرما شاهد شیوع بیماری آنفولانزا در جامعه هستیم. آنفولانزا یکی از بیماری های ویروسی است که دستگاه تنفسی افراد ( بینی، گلو و ریه ها) را درگیر می کند. این بیماری به طور معمول در فصل سرما شیوع بیشتری دارد. یعنی در اوایل فصل پاییز شایع شده و تا اوایل بهار ادامه دارد. غالباً اوج این بیماری در بهمن ماه مشاهده میشود.
در این مطلب که توسط مجموعه درمان در منزل حکیم برتر تهیه شده اطلاعات کاملی درباره این بیماری از جمله علائم آنفولانزا، روشهای درمان، تفاوت آنفولانزا با سرماخوردگی و روشهای پیشگیری از این بیماری با شما عزیزان به اشتراک گذاشته میشود. پس حتماً تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
آنفولانزا چیست؟
همانطور که اشاره کردیم آنفولانزا یک بیماری تنفسی است که معمولاً به دلیل یک عفونت ویروسی ایجاد می شود. این بیماری به شدت قابل سرایت است و به وسیله قطرات تنفسی منتشر می شود. ویروس آنفولانزا از طریق صحبت کردن و دست دادن به راحتی به دیگران منتقل می شود. آنفولانزا سویه های مختلفی دارد.
برخی از انواع آنفولانزا شامل نوع مرغی یا آنفولانزای پرندگان و همچنین آنفولانزای خوکی می شود. به طور کلی ویروسهای آنفولانزا به سه دسته تقسیم می شوند که شامل آنفولانزای نوع A، B وC می باشد. آنفولانزای نوع Bو A شیوع بیشتری دارند و باعث ایجاد همه گیری می شوند. اما نوع C معمولاً باعث بروز علائم خفیف بیماری در دستگاه تنفسی می شود. این بیماری معولاً در طول زمان دچار جهش می شود و تغییر می کند. این تغییر باعث می شود تا ویروس از سیستم ایمنی میزبان خود ( انسان / حیوان) به راحتی عبور کرده و فرد را مبتلا کند.
علائم آنفولانزا
شایعترین علائمی که معمولاً هنگام بروز آنفولانزا دیده می شود شامل موارد زیر است:
- تب و درجه حرارت بالا: این حالت به طور معمول بین 3 تا 4 روز طول می کشد. بروز تب در بین کودکان شدیدتر از بزرگسالان است.
- سرفه: معمولاً سرفه خشک و مداوم یکی از عمومی ترین نشانه های آنفولانزا است. سرفه های مرتبط با آنفولانزا می تواند تا دو هفته ادامه داشته باشد.
- خستگی و بی حالی: یکی از عمومی ترین علائم آنفولانزا است که به سرعت بروز می کند و کارایی فرد را مختل می کند.
- عرق سرد و لرز
- گرفتگی و یا آبریزش بینی
نکته مهمی که در این زمینه باید به آن توجه داشته باشید این است که ممکن است کسی به آنفولانزا دچار شود ولی همه این علائم را نداشته باشد. علائم آنفولانزا معمولاً در ابتدای شکل گیری می تواند شامل مواردی از جمله تب،گرفتگی و آبریزش بینی، سردرد،کم اشتهایی و خستگی باشد.
علائم آنفولانزا در بزرگسالان
افراد بزرگسال با مشاهده علائم زیر نیاز به ویزیت پزشک دارند.
- وجود تب یا سرفه ای که از بین می رود و مجددا شروع می شود
- مشکلات تنفسی
- احساس درد و یا فشار در ناحیه قفسه سینه و شکم
- کاهش ادرار که نشانه ای از کم آبی بدن می تواند باشد
- بدن درد و ضعف و خستگی شدید
- بدتر شدن حال عمومی و شرایط پزشکی فرد
برای انجام هرگونه آزمایشات پزشکی و دریافت سریع خدمات ویزیت پزشک در منزل می توانید با همکاران ما درسایت تهران درمان تماس بگیرید.
علائم مهم آنفولانزا در کودکان
آنفولانزا در کودکان هم اهمیت زیادی دارد و باید مورد مراقبت و توجه قرار گیرد. این علائم به خصوص در کودکان زیر 5 سال و نوزادان زیر 6 ماه اهمیت بیشتری دارد. در صورت مشاهده علائم زیر در کودکان ضرورت دارد که به پزشک مراجعه کنید.
- تنفس تند و پی در پی
- مشکلات تنفسی
- صورت و لبهای مایل به آبی در کودک
- درد قفسه سینه و یا سایر اعضای بدن
- کم آبی به صورت ادرار نکردن به مدت 8 ساعت و یا گریه بدون اشک
- تب و یا سرفه ای که از بین رفته ولی دوباره عود می کند
- بدتر شدن سایر شرایط جسمی بیمار
چه افرادی بیشتر در معرض خطر آنفولانزا هستند؟
همان طور که در طور مطلب اشاره شد آنفولانزا گروه های مختلف افراد را درگیر میکند. با این حال برخی از افراد نسبت به این ویروس آسیب پذیرتر هستند و نیاز به مراقبت بیشتری در این زمینه دارند.
- خانمهای باردار به خصوص آن دسته از بانوانی که به تازگی زایمان کرده اند.
- افراد مبتلا به بیماری های مزمن مانند آسم، دیابت، بیماریهای قلبی، بیماری کبد
- کودکان زیر 5 سال و نوزادان زیر 6 ماه
- افراد بزرگسال بالای 65 سال
- افراد بسیار چاق ( شاخص توده بندی 40 و بیشتر)
تفاوت آنفولانزا با سرماخوردگی
شاید برای شما این سوال مطرح شده باشد که سرما خوردگی چه شباهت و تفاوتی با آنفولانزا دارد.
در این زمینه مهمترین نکته قابل توجه این است که هر دو این بیماریها از نظر علائمی همچون آبریزش و گرفتگی بینی، عطسه و بدن درد مشترک هستند. تفاوت مهم و اصلی بین این دو بیماری در شدت بروز این علائم است.
در واقع علائم آنفولانزا شدت بیشتری دارند. تفاوت دیگر در این است که سرماخوردگی نمی تواند باعث بروز بیماری های دیگر شود. در حالی که آنفولانزا می تواند سبب بروز عوارض و بیماری های دیگری از جمله سینوزیت، ذات الریه و عفونتهای گوارشی شود.
پیشگیری و درمان آنفولانزا
بهترین راه پیشگیری در برابر بروز این بیماری، استفاده از واکسن آنفولانزا است. همچنین رعایت توصیه ها و مراقیتهای بهداشتی می تواند از در پیشگیری از آنفولانزا تاثیر زیادی داشته باشد. خوشبختانه در خصوص درمان این بیماری در بسیاری از موارد می توان آن را به کمک تغذیه مناسب و داروهای بدون نیاز به نسخه درمان کرد. علائم این بیماری معمولاً پس از یک هفته رو به بهبودی می رود. در طول این زمان می توان با روشهای مختلف نسبت به تسکین علائم بیماری اقدام کرد. در ادامه برخی از اقداماتی که میتواند به بهبود سریعتر این بیماری کمک کرده و از انتقال آن جلوگیری کند ارائه شده است.
- نوشیدن مایعات به اندازه کافی: مصرف آب و نوشیدنی های مفید باعث حفظ آب بدن می شود. همچنین نوشیدن چای و سوپ در تسکین گلودرد مفید هستند.
- استراحت کردن: از مهمترین موارد برای تسریع بهبودی است. این کار باعث می شود تا سیستم ایمنی بدن با قدرت بیشتری با ویروسها مبارزه کند.
- استفاده از داروهای ضد ویروس: استفاده از این داروها با تجویز پزشک هم می تواند باعث بهبودی سریعتر علائم آنفولانزا و پیشگیری از بروز عوارض مختلف شوند.
- استفاده از داروهای مسکن برای کاهش درد، داروهای ضد احتقان برای کنترل آبریزش بینی و اکسپکتورانت برای کم کردن ترشحات سینوسی و تسکین سردرد و سرفه مفید هستند.
درخصوص درمان دارویی آنفولانزا باید اشاره کرد که به دلیل ویروسی بودن منشا این بیماری استفاده از آنتی بیوتیکها جهت درمان موثر نیست. تجویز آنتی بیوتیک تنها در صورتی از سوی پزشک صورت می گیرد که در کنار آنفولانزا، فرد به عفونت باکتریایی هم مبتلا شده باشد.
دوستان عزیز، امیدواریم مطالعه این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد. در صورت نیاز به هرگونه خدمات ازجمله ویزیت پزشک در منزل و سایر خدمات درمانی می توانید از خدمات مجموعه تهران درمان استفاده نمایید. کارشناسان ما در سریعترین زمان ممکن آماده پاسخگویی و ارائه خدمات مورد نیاز شما هستند.