شستشوی گوش در منزل
شستشوی گوش، یک روش معمول و روتین است که برای از بین بردن موم اضافی گوش، سرومن، سرم و مواد خارجی از گوش مورد استفاده قرار می گیرد. برای انجام شستشوی گوش در منزل می توانید از خدمات مرکز درمان در منزل حکیم برتر استفاده نمائید.
شستشوی گوش
گوش به طور طبیعی موم ترشح میکند تا از خود محافظت کرده و از رشد باکتری جلوگیری کند. در شرایط عادی، بدن به صورت اتوماتیک مقدار موم ترشح شده در گوش را کنترل میکند. اما گاهی سرومن های موجود، از حد معمول بیشتر میشود و ممکن است مشکلاتی را به وجود بیاورد. جرم زیاد در گوش یا سفت شدن آن، میتواند باعث انسداد کانال شنوایی شود. در نتیجه باعث گوش درد، صدای زنگ در گوش یا کاهش شنوایی به صورت موقت میگردد.
هدف از شستشوی گوش
گوش بهویژه در قسمت کانال و پرده بسیار حساس است. تجمع جرم در طول زمان میتواند به این ساختارها آسیب برساند. این آسیب قطعا میتواند بر شنوایی شما تأثیر بگذارد. از بین بردن موم اضافی با شستشوی گوش، راهی ایمن برای به حداقل رساندن خطر آسیب به کانال و پرده گوش است.
گاهی اوقات مواد خارجی مانند غذا (دانه برنج، دانه حبوبات ریز و...)، حشرات یا سنگهای کوچک میتوانند به گوش وارد شوند. در همچین شرایطی، هدف این است که با خیال راحت و سریع موارد آسیبزا قبل از اینکه در گوش فرو بروند یا به کانال ظریف آسیب برسانند، برداشته شوند. شستشوی گوش میتواند در از بین بردن مواد خارجی از آن موثر باشد.
شستشوی گوش در منزل، توسط پزشک اعزامی ما و با استفاده از کیت شستشو شامل سرنگ، مواد ضد عفونی کننده، قطره چکان و...، انجام می شود.
پروسه شستشو
قبل از اینکه پزشک شما شستشوی گوش در منزل را انجام دهد، به داخل گوش شما نگاه خواهد کرد تا اطمینان حاصل کند که علائم شما، در نتیجه تجمع موم یا مواد خارجی زیاد است و نه چیز جدیتر.
پزشکتان ممکن است با قرار دادن ابزاری به نام اتوسکوپ در دهانه گوش شما، واکس اضافی گوش را تشخیص دهد. اتوسکوپ، نوری را به گوش شما میتاباند و تصویر بزرگنمایی شده را به پزشک، نمایش میدهد.
اگر مشکل تجمع موم باشد، پزشک با استفاده از ابزاری مانند سرنگ، شستشوی گوش در منزل را انجام میدهد. از این ابزار، برای چکاندن آب یا مخلوط آب و نمک در گوش استفاده میشود تا موم خارج شود. ممکن است یک احساس ناراحتی کوچک و جزئی به خاطر وجود آب در گوش خود و یا در اثر نگهداشتن گوش خود داشته باشید.
برای شستشوی گوش در منزل، حتما از خدمات پزشکان آموزش دیده و متبحر استفاده کنید و لطفا از خوددرمانی بپرهیزید. این موضوع میتواند آسیبهایی را به شما وارد کند که در ادامه، به آنها اشاره خواهد شد. متداولترین روش شستشوی گوش در منزل، استفاده از قطرهچکان ریختن مواد پاک کننده، روغن معدنی یا داروی مخصوص برای نرم کردن موم است.
- این فرایند به شرح زیر خواهد بود:
- پزشک، چند قطره از داروی مخصوص را در گوش شما میچکاند.
- پس از نرم شدن موم، از سرنگ پر شده با آب (دمای اتاق یا کمی گرمتر) یا مخلوط آب و نمک برای خارج کردن موم استفاده میکند.
خطرات خوددرمانی
کمی بالاتر اشاره شد که گوش در ناحیه کانال و پرده، بسیار حساس است. همچنین، این موضوع مورد صحبت قرار گرفت که خوددرمانی، میتواند آسیب جبرانناپذیری به یکی از مهم ترین اعضای بدن یعنی گوش، برساند.
در صورت آسیبدیدگی پرده یا کانال گوش و یا به وجود آمدن وضعیتی که سیستم ایمنی بدن شما را ضعیف میکند، تحت درمان شستشوی گوش قرار بگیرید. همچنین در صورت وجود عفونت فعال در مجرای گوش، نباید شستشوی گوش انجام شود. همانطور که اشاره شد، پزشک قبل از انجام شستشو، وضعیت را بررسی خواهد کرد.
در حالی که شستشوی گوش یک روش نسبتاً رایج است، خطراتی مرتبط با آن وجود دارد که برای پرهیز از آنها، توصیه اکید داریم که فقط توسط متخصص انجام شود.
خطرات خوددرمانی شستشوی گوش در منزل، به شرح زیر می باشد.
-
- عفونت گوش
اوتیت خارجی، یک عارضه شایع است. این یک التهاب در مجرای گوش است که میتواند در اثر عفونت ایجاد شود. اوتیت خارجی میتواند بسیار دردناک باشد. یکی دیگر از عوارض احتمالی، اوتیت میانی است که به التهاب قسمتهای میانی گوش گفته میشود. اوتیت میانی نیز میتواند در اثر عفونت نیز ایجاد شود. عفونت گوش یکی از رایج ترین عوارض شستشوی گوش است. اما در صورتی که متخصص متبحری این کار را انجام دهد، خطرات احتمالی بسیار کاهش خواهند یافت. جهت شستشوی گوش در منزل توسط متخصصین اعزامی ما، تماس بگیرید.
2. پارگی پرده گوش
پاره شدن پرده گوش، یکی دیگر از عوارض احتمالی شستشوی خودسرانه گوش است. در بعضی موارد، شستشوی گوش به موم فشار آورده و باعث فشردگی آن میشود. این عمل، برداشتن آن را دشوارتر میکند و ممکن است فشار بیشتری به پرده گوش وارد کند و خطر پاره شده آن را افزایش مدهد. در بعضی موارد، مایع در مجرای گوش گیر میکند و باعث افزایش فشار می شود که این موضوع هم میتواند پرده گوش را پاره کند.
- عوارض دیگر
در برخی موارد، عوارض دیگری در نتیجه شستشوی خودسرانه گوش گزارش شده اند. این عوارض شامل:
- سرگیجه، که احساس چرخش اتاق در حلقه های اطراف شما (به طور موقت) است.
- ناشنوایی، که می تواند موقتی یا دائمی باشد.
اثرات جانبی
بسیاری از افراد عوارض جانبی ناشی از شستشوی گوش را تجربه میکنند. چرا که به صورت خودسرانه اقدام به خوددرمانی میکنند. این عوارض، معمولاً به اندازه مشکلاتی که در بالا گفته شد جدی نیستند، اما ممکن است ناخوشایند باشند. برای پرهیز از آنها، حتما از متخصصین کمک بگیرید.
عوارض جانبی رایج دیگر در، گوش شامل موارد زیر است:
- سرگیجه موقتی
- ناراحتی یا درد در ناحیه مجرای گوش
- وزوز گوش، یا زنگ زدن در گوش
عوارض جانبی معمولاً کوتاه مدت هستند و در طی یک روز برطرف میشوند. اگر احساس درد و ناراحتی کردید که به جای بهتر شدن، بدتر میشود یا علائم دیگری دارد، به پزشک مراجعه کنید. اگر درد شدیدی دارید، به احتمال زیاد دچار پارگی پرده گوش شده اید. در این صورت بایستی فورا دست به کار شده و به پزشکان متخصص مراجعه کنید.
در صورت نیاز به شستشوی گوی در منزل همین حالا و به راحتی می توانید از خدمات مجموعه درمان درمنزل حکیم برتر استفاده نمائید.